1FEB
0

1 miljoen Belgen op Twitter, geen enkele KMO?

Datanews schrijft vandaag dat Twitter de kaap van 1 miljoen gebruikers in België heeft gerond. In het artikel komen we te weten dat het aantal Belgische accounts verdubbeld is ten opzichte van begin vorig jaar en nu vlot over het miljoen gaat. Die spectaculaire groei betekent echter niet dat België daarom een twittertopper is: wat betreft het aantal accounts komen we maar op de 35ste plaats. Om een idee te geven: in de VS zijn er meer dan 100 miljoen accounts.

Maar 1 miljoen betekent wel dat bijna 1 op 10 Belgen een Twitter-account heeft? Waarschijnlijk niet helemaal. Er zijn heel wat organisaties, bedrijven of groeperingen die een Twitter-account uitbaten, om van de spam accounts nog maar te zwijgen. Maar het toont wel heel duidelijk dat het medium groeit, ook bij de bedrijven. Nochtans zeggen of denken veel KMO's dat sociale media in het algemeen en Twitter in het bijzonder voor hen niet nuttig zijn. Dat het maar een select clubje is dat zich met zulke zaken bezighoudt.

Deze cijfers bewijzen dat die stellingen niet kloppen. Twitter is snel, gratis en toegankelijk. Toch allemaal eigenschappen van een goed communicatiekanaal. U kan er als KMO met een minimum aan effort een netwerk opbouwen om kennis op te doen, om ideeën te toetsen maar ook om uw bedrijf in de kijker te zetten. Enige minpunt is dat het tweerichtingscommunicatie is en u dus bereid moet zijn om kritische opmerkingen te ontvangen, iets wat natuurlijk niet het geval is bij pakweg een papieren advertentie. Het is precies dat aspect waarvan veel bedrijven schrik hebben.Ten onrechte: u kan als bedrijf niet meer verwachten dat u onwaarheden zomaar kan propageren zonder dat iemand die ontkracht. U kan niet uw klanten slechte service bieden en het omgekeerde beweren in een advertentie. Sociale media verplichten bedrijven dus voor een stuk om eerlijker te communiceren. En iedereen weet toch dat eerlijk het langst duurt? Wij alleszins: www.twitter.com/behindtbuttons

Zie artikel.


Reacties

Er werden nog geen reacties gegeven.
Gebruik onderstaand formulier om de eerste te zijn!

CONTROL YOUR BUTTONS IS ÓÓK EEN DIENST VAN